Kristian Valen må møte i retten

Komikeren Kristian Valen må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for blant annet våpeninnehav og trusler mot politiet.
Komikeren Kristian Valen må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for blant annet våpeninnehav og trusler mot politiet. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Komiker Kristian Valen (41) må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for to straffbare forhold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandagens rettssak gjaldt opprinnelig en tiltale for trusler mot politiet fra mai i år. Forrige helg ble det tatt ut en tilleggstiltale etter at han ble pågrepet og måtte tilbringe en natt i arresten.

Valen ble pågrepet etter at vektere varslet politiet om at en mann iført kamuflasjeklær og med et plombert våpen var observert på Aker Brygge i Oslo.

– Det er tatt ut tilleggstiltale, og så er det retten som tar stilling til det på mandag, sier påtaleansvarlig Hacer Aydar i politiet til Nettavisen.

Forholdene Valen er tiltalt for, har en strafferamme på bot eller inntil ett års fengsel.

– Lekevåpen

Valens forsvarer John Christian Elden skriver i en epost til NTB at det er fint om begge sakene blir avgjort samtidig av retten.

– Det er på det rene at han har hatt et lekevåpen i garasjen sin. Om det er straffbart får retten vurdere. Den opprinnelige tiltalen fastholder han er grunnløs. Han har ikke truet noen politifolk, skriver Elden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Kristian Valen tiltalt for politi-trusler på Facebook

Ifølge tiltalen lovet Valen på sin Facebook-side i februar i år 10.000 kroner til dem som hadde informasjon om to politibetjenter som hadde rykket ut til leiligheten hans tidligere i måneden. Han er tiltalt for å ha truet politibetjentene og for å ha forulempet en offentlig tjenestemann på grunn av utføringen av tjenesten.

Tilbakeviser

Av tilleggstiltalen, som ble tatt ut 18. september, går det fram at Valen dagen før på Aker Brygge var i besittelse av en plombert 9mm P30 pistol. Han er tiltalt etter straffelovens paragraf 189 som gjelder bevæpning på offentlig sted.

Valen tilbakeviser saken på sin Facebook-side. Han skriver at han hadde kostyme og lekepistol i sin egen låste garasje mens han laget en video.

Les også: – Kristian Valen pågrepet med våpen på Aker Brygge

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Et par timer senere hjemme i egen leilighet kom bevæpnet politi og tauet meg inn uten å forklare hva det gjaldt nok en gang, skriver Valen.

I 2007 ble Valen ilagt et forelegg på 10.000 fordi politiet fant flere våpen med ulovlig pistolgrep i leiligheten hans. Valen valgte da å vedta boten.

Oslo tingrett har satt av én dag til å behandle de to nye sakene. (©NTB)