AUF-lederen skuffet over Utøya-naboer

AUF-leder Mani Hussaini, her fotografert på Utøya. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.
AUF-leder Mani Hussaini, her fotografert på Utøya. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

AUF-leder Mani Hussaini er skuffet over at Utstranda velforening avslo tilbudet om et forlik om minnesmerket etter 22. juli på Sørbråten i Hole kommune.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken kan nå ende i retten, noe AUF-lederen frykter at kan bli nok en tøff påkjenning for de overlevende og etterlatte, ifølge Dagsavisen.

– Jeg skulle ønske at man hadde klart å bli enige om noe som først og fremst skal hedre minnet etter de 77 som ble drept. Vi var glade for at støttegruppa ville finne fram til et kompromiss og skuffet over at Utstranda Vel ikke kom dem i møte, sier han.

I et forsøk på å komme naboene i møte, har regjeringen tilbudt å skrote de opprinnelige planene for utformingen av minnesmerket, men dette er blitt avslått av velforeningen Til nå har Hussaini vært tilbakeholden med å kommentere saken.

– Men nå må jeg si vi er veldig overrasket over at Utstranda Vel sier at de ikke bare er uenig i utformingen, men også sier: «Nei. Vi vil ikke ha det der i det hele tatt». Det er et argument vi ikke hadde hørt før, sier han.

Lederen i Utstranda Vel avviser påstandene: – Det er veldig overraskende for oss at AUF-lederen går ut mot oss på denne måten. Vi har hele tida sagt at vi først og fremst er uenige også om sted, ikke bare utforming, sier styreleder i Utstranda Vel Maria Holtane-Berge til Dagsavisen.

Personvernpolicy