Meny

Fare for streik i oljebransjen – mekling i servicesektoren

Over 300 arbeidstakere i fem selskaper står klare til å streike fra midnatt hvis det ikke blir enighet i meklingen mellom Industri Energi og Norsk Olje og Gass. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over 300 arbeidstakere i fem selskaper står klare til å streike fra midnatt hvis det ikke blir enighet i meklingen mellom Industri Energi og Norsk olje & gass.

Fristen for å komme til enighet om oljeserviceavtalen går ut ved midnatt natt til onsdag. Partene satt fortsatt sammen hos Riksmekleren tirsdag kveld. Forhandlingen ledes av mekler Mats Wilhelm Ruland.

Fagforeningen Industri Energi har varslet et første streikeuttak på om lag 310 medlemmer fordelt på fem bedrifter: Schlumberger, Baker Hughes, Halliburton, Oceaneering og Oceaneering Asset Integrity.

Norsk olje & gass representerer 49 olje- og gasselskaper og 59 leverandørbedrifter på norsk sokkel.

– Nedgangen i aktiviteten på norsk sokkel har rammet leverandørbedriftene spesielt hardt. Mange av leverandørbedriftene har de siste årene foretatt en betydelig omstilling, med store kostnadskutt og stadige nedbemanninger, sier Jan Hodneland som er forhandlingsleder i Norsk olje & gass.

En konflikt vil i hovedsak ramme miljøhåndtering av boreavfall, noe som kan medføre stans i noen boreoperasjoner. En konflikt vil ikke umiddelbart ramme produksjonen av olje og gass på norsk sokkel, ifølge Norsk olje & gass.

Populært