Meny

Politiet: 60 fornærmede i nettovergrepssak

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener en mann i 20-årene fra Tromsø har begått nettovergrep mot rundt 60 barn. Han er også siktet for fysiske overgrep mot flere barn.

De fleste overgrepene skjedde ifølge politiet i perioden 2014 til 2016, og de fornærmede var da i alderen 12 til 15 år. De fleste av dem er fra Tromsø, men det er også etterforsket forhold hvor de fornærmede befinner seg andre steder i landet.

– Det er hittil avdekket og avhørt om lag 60 fornærmede, og politiet jobber fortsatt med analyse av databeslag. Sakens omfang øker stadig idet etterforskningen fortsatt pågår, opplyser politiadvokat Elin Norgård Strand i Troms politidistrikt.

I varetekt

Den siktede mannen har vært varetektsfengslet siden mars, da politiet startet etterforskningen i saken.

– Politiet har til nå gitt lite informasjon til mediene. Årsaken til dette er hensynet til de fornærmede i saken og faren for at disse ikke vil gi en fri forklaring om saken er omhandlet i mediene, sier politiadvokaten i en pressemelding.

Ifølge politiet omfatter saken seksuelle overgrep begått over internett mot en rekke gutter. Ved bruk av falsk profil på Facebook og Skype har den siktede mannen gitt seg ut for å være en jente på 15 år, og de har utvekslet bilder og videoer, opplyser politiadvokat Strand.

Seksuell omgang

Han er også siktet etter paragrafen som omfatter seksuell omgang med barn under 16 år.

– Noen få fornærmede har siktede fysisk møtt. Disse har han kommet i kontakt med på annen måte enn via den falske profilen og har da opptrådt med sin riktige identitet, forteller politiadvokaten.

Mannen i 20-årene har i avhør gitt informasjon og erkjent straffskyld for store deler av siktelsen.

Populært