Meny

Et flertall av asylsøkerne får avslag

Sylvi Listhaug er i New York på FNs toppmøte om migrasjon. Samtidig slipper hun tall om antall asylsøkere som har fått opphold i Norge. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye tall fra regjeringen viser at et flertall av asylsøkerne som kom til Norge i første halvår, har fått avslag.

VG har fått tallene av innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp), som sier at hun ønsker å sende et sterkt signal om at svært mange som kommer hit, ikke vil ha noen fremtid i Norge. UDI behandler fortsatt søknader som strekker seg tilbake i tid, men allerede nå er hovedtall for årets ankomster så langt klare.

For seks av de ti største asylsøkerlandene er avslagsprosenten over 70 blant søkerne som kom til Norge i første halvår, viser tall avisen presenterer.

– Avslagsprosenten er veldig høy nå. Det er mange som kommer hit som ikke vil få beskyttelse, sier Listhaug. Ser man derimot alle de ti største landene under ett, er det 54 prosent som får avslag.

Størst er avslagsprosenten for asylsøkere fra Irak, Albania og Marokko. Alle de 41 asylsøkerne fra Marokko i første halvår fikk avslag, mens 94 prosent fra Irak og 96 prosent fra Albania fikk avslag. Andelen som får innvilget opphold, er størst blant asylsøkere fra Eritrea (94 prosent), Syria (88 prosent) og Etiopia (63 prosent).

Populært