500 tidligere Westerdals-elever krever 31 millioner kroner

Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Drøyt 500 tidligere elever ved privatskolen Westerdals krever totalt 31,2 millioner kroner fra skolen. Stevningen ble levert Oslo tingrett mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I mars avslørte Dagens Næringsliv at elever ved privatskolen Westerdals betalte for mye i skolepenger i perioden 2002 til 2012.

1.300 tidligere elever engasjerte advokat og fremmet krav på over 110 millioner kroner i erstatning. 700 elever aksepterte et forlik med skolen, mens rundt 500 bestemte seg for å gå til søksmål mot privatskolen.

For mye i skolepenger

Mandag leverte advokatfirmaet Steenstrup Stordrange stevningen til Oslo tingrett på vegne av elevene, skriver avisen.

I stevningen krever de at Westerdals dømmes til å betale elevene et samlet beløp på rundt 31,2 millioner kroner.

Partner Morten Hugo Berger i Steenstrup Stordrange ønsket mandag kveld ikke å kommentere stevningen overfor avisen.

Dagens Næringsliv avslørte i fjor at skolens forløper, Westerdals School of Communications skal ha gitt myndighetene uriktige opplysninger som utløste urettmessig statsstøtte, studielån og stipend i årene 2002 til 2012. Tidligere studenter mener de har betalt for mye skolepenger og vil ha pengene tilbake.

Økokrim

Økokrim har siktet den private høyskolen for grovt bedrageri for å ha mottatt 35 millioner kroner i uberettiget statsstøtte til tre av skolens linjer som ikke var godkjent til slik støtte. Kunnskapsdepartementet krever i tillegg 21 millioner kroner tilbakebetalt fordi studenter ved disse tre linjene fikk uberettiget lån og stipend fra Lånekassen.

Det ble holdt en høring om saken i kontrollkomiteen på Stortinget i april. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen innrømmet da at departementets oppfølging ikke hadde vært god nok og han lovet langt bedre tilsyn med privatskoler.

Personvernpolicy