Meny

Åtte av Kongens menn slått ut

Åtte gardister pådro seg hjernerystelse under trening i helgen. Bildet er fra åpen dag i fjor da gardister i Husebyleiren viste frem hvordan de øver militær nærkamp. Foto: Ole Henrik Henriksen / HMKG/ Forsvaret

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helgens treningsøkt gikk vel hardt for seg. Åtte gardister fikk lett hjernerystelse etter en nærkamp-seanse i Husebyleiren.

– Jeg kan bekrefte at samtlige åtte etter en sjekk av lege, ble registrerte med en lett form for hjernerystelse, sier Gardens presse- og informasjonsoffiser i Garden Marthe Brendefur.

Det er VG som mandag formiddag bringer historien om den intense militære nærkamp-treningen.

Det var en instruktør som ble litt for ivrig og overvurderte nivået og progresjonen til gardistene, sier Brendefur til avisen.

Les også: Slottet er dårlig sikret mot terror

To andre tropper gjennomgikk samme øvelse søndag - uten at det fikk samme konsekvens.

Det er ikke første gang soldater skader seg under trening på militær nærkamp. I 2013 stoppet daværende Ombudsmann for Forsvaret, Kjell Arne Brattli, Brigade Nord etter at tre soldater ble skadd med blant annet knekte ribbein.

Les også: Soldat savnet fra Rena leir – kom til rette

Den gang ble det avdekket at man testet hvor mye en vernepliktig kunne tåle ved slag og spark fra fire andre. Dette skjedde uten beskyttelse.

Populært