Meny

Stavrum forlater Presseforbundet

Kjersti Løken Stavrum (47) slutter som generalsekretær i Norsk Presseforbund og tar over som administrerende direktør i Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjersti Løken Stavrum (47) slutter som generalsekretær i Norsk Presseforbund og tar over som administrerende direktør i Stiftelsen Tinius og Blommenholm Industrier.

Hun varslet mandag Presseforbundet om at hun sier opp sin stilling. Stavrum etterfølger Sindre Østgård, som blir direktør for produkt- og forretningsutvikling i Discovery Networks i Norge og Sverige.

I en pressemelding fra Presseforbundet uttaler hun blant annet at produksjonen av den frie og uavhengige journalistikken er under et alvorlig press.

– Schibsted er et sentralt mediehus som forvalter betydelig publisistisk kraft og som har ambisjoner om å sikre journalistikken gode økonomiske vilkår også i fremtiden. I den bekymringsfulle situasjonen vi er i nå, ønsker jeg å være en pådriver for verdien av publisistisk innhold med utgangspunkt i Stiftelsen Tinius, sier hun.

Kjersti Løken Stavrum tok over som generalsekretær i Norsk Presseforbund i 2013.

Trenger innsikt

Blommenholm Industrier (BI) eier 26,1 prosent av aksjene i Schibsted og er selskapets største eier. Stiftelsen Tinius forvalter denne eierposten gjennom et styre som består av Ole Jacob Sunde, som også er styreleder i Schibsted, advokat John A. Rein og Kjersti Løken Stavrum.

Stavrum beholder styrevervet i stiftelsen og BI, men et varamedlem skal møte i hennes sted i den perioden hun er administrerende direktør.

Sunde sier en av grunnene til at de ønsket Stavrum i stillingen, er behovet for innsikt i hvordan journalistikken skal fornye seg. Stiftelsen tror hennes erfaring vil gjøre dem godt skikket til å utøve langsiktig, godt eierskap i Schibsted.

– Vi må sikre best mulige rammer for frie og uavhengige redaksjoner også på digitale flater. Det krever en av de største teknologiske satsingene som noen norsk bedrift har gjort, men det krever også innsikt i hvordan journalistikken skal fornye seg for å forbli relevant, sier han.

Les også: Medieorganisasjoner blir hjelpere i Snowdens sak mot den norske stat

Pressen vil ha ny vurdering av lukkede dører i Breivik-saken

– Pressens troverdighet står på spill

Godt skussmål

Stavrum får et godt skussmål med seg fra Presseforbundet der styreleder Gunnar Kvassheim sier at hun har gjort en meget god jobb som generalsekretær.

– Hun har en stemme det lyttes til i det offentlige ordskiftet, og hun har bidratt til fornyelse og modernisering av Norsk Presseforbund.

Han tror også at forbundets arbeid er blitt videre kjent ved hennes og sekretariatets utadrettede arbeid.

– Vi skulle svært gjerne hatt henne med på laget videre, sier styrelederen.

Kjersti Løken Stavrum ledet i flere år blant annet Oslo Redaktørforening og har vært varamedlem og deretter medlem av Stiftelsen Tinius og BI siden 2007.

Populært