Meny

Brann i skolebygning i Nordland

Brannvesenet jobber med å slukke brannen i Korgen Sentralskole i Hemnes i Nordland. Taket på ungdomsskolebygningen er totalskadd. Foto: Knut Martinsen (Avisa Hemnes / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannvesenet har fortsatt ikke kontroll over brannen i Korgen Sentralskole i Hemnes i Nordland. Taket på ungdomsskolebygningen er totalskadd.

– Brannen har blusset opp igjen. Sprer seg til østsiden av bygget, skriver politiet i Nordland på Twitter 21.40 søndag.

– Vi har fortsatt ikke kontroll, men vi jobber med det. Det er fare for spredning i bygget men ikke til bygninger rundt. Det er full fyr og vi driver med utvendig slukking. Hele taket på ungdomsskolen er utbrent, opplyser brannsjef i Kent Andreassen i Hemnes kommune til NTB i 21-tiden.

– Heftig brann

Det er en takkonstruksjon på skolen som brenner. Ifølge brannvesenet og politiet skal det ikke være mennesker i bygget. Andreassen sier slukkearbeidet vil fortsette utover kvelden og natten.

Brannvesenet har 25 ansatte som jobber med å slukke brannen.

– Det er en ganske stor brann. Det brenner ganske heftig, sier Andreassen.

Det var en tilfeldig forbipasserende som oppdaget og meldte ifra da de så at det røyk fra taket.

Politiet sendte ut flere patruljer til stedet.

– Vi ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha vært til stede eller vitne til hva som kan ha forårsaket brannen, opplyser operasjonsleder Vegard Helgesen Riseth i Nordland politidistrikt til NTB.

– Ingen undervisning

Rektor ved skolen, Geir Åge Helgå sier til NTB at han har fått mange henvendelser.

– Det er selvfølgelig trist. Skolen er en institusjon i en liten bygd, og mange tar kontakt, sier Helgå.

Korgen Sentralskole er en barne- og ungdomsskole med 230 elever i skoleåret 2016-2017. Hemnes kommune har tre skoler og Korgen Sentralskole er den største. Helgå opplyser til NTB at det ikke blir undervisning mandag.

– Vi jobber med å finne alternative undervisningslokaler. Det er en liten kommune så det er ikke så lett. Selv om det ikke blir undervisning i morgen har vi forhåpentligvis funnet løsninger for undervisningssituasjonen fremover, sier Helgå.

Politiet fikk melding om ulming i bygget 18.56 søndag kveld. Men litt over 19 fikk de melding om at brannen var mer omfattende enn antatt.

Populært