Folk har levert inn penger som lå strødd langs veien

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB SCANPIX.
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB SCANPIX. Foto: NTB scanpix

Flere privatpersoner har levert inn sedler som lå strødd på Østre Aker vei i Oslo onsdag. En mann ble pågrepet og siktet for heleri, men er fredag løslatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere bilister stoppet og plukket opp sedler før politiet kom til stedet onsdag. Politiet fikk samlet opp rundt 30.000 kroner, men vet ikke hvor mye andre kan ha fått med seg. Imidlertid har flere privatpersoner levert inn penger etter oppfordring fra politiet, får NTB opplyst fra Oslo-politiet fredag.

Politiet etterforsker fortsatt saken og vil ikke si noe om hvor mye penger det dreier seg om totalt. En person meldte seg for politiet onsdag og gjorde krav på pengene, han ble pågrepet torsdag og siktet for heleri, men ble så løslatt.

Les også: Mann siktet for heleri etter pengeseddelfunn i Oslo

– Vedkommende er nå løslatt fra varetekt, ettersom vilkårene for fengsling ikke er til stede, sier jourhavende jurist Helene Lønning Dal ved Stovner politistasjon til VG.

Mannens forsvarer, Knut-Ole Bakke Hansen, sier hans klient er fornøyd med avgjørelsen.

– Han er glad for å bli satt fri, og ser frem til den videre etterforskningen. Han regner med å bli renvasket, sier Bakke Hansen.

Politiet fikk klokken 13.50 onsdag beskjed om at det lå 500-lapper strødd på en strekning mellom Østre Aker vei mellom Økern og Veitvet i Oslo.

Les også: Angivelig eier av pengesedler i Oslo avhørt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært