Henlegger saken mot kvinne som ble skutt av politiet

Politiet på plass på Grønland i Oslo der en politiet i september i fjor skjøt en kvinne etter at hun skal ha forsøkt å hogge mot ett barn med en kniv. Nå er saken mot kvinnen henlagt.
Politiet på plass på Grønland i Oslo der en politiet i september i fjor skjøt en kvinne etter at hun skal ha forsøkt å hogge mot ett barn med en kniv. Nå er saken mot kvinnen henlagt. Foto: Alexander Vestrum / NTB scanpix

Saken mot kvinnen som ble skutt av politiet i Breigata i Oslo i september i fjor, er henlagt på grunn av tvil om hennes tilregnelighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokaten har vurdert om kvinnen kan tiltales for det hun gjorde før politiet skjøt. Konklusjonen er at vilkårene for å ta ut tiltale ikke er til stede.

«Begrunnelsen for dette er at det foreligger tvil knyttet til spørsmålet om kvinnens skyldevne/tilregnelighet på tidspunktet for de straffbare handlinger», heter det i en pressemelding fra Oslo statsadvokatembeter.

Glad

Kvinnens forsvarer Odd Ivar Grøn sier til NTB at kvinnen er glad for at saken henlegges.

– Hun mener fortsatt at hun ikke har gjort noe galt, men er glad for å legge saken bak seg, sier Grøn.

Han sier saken har vært en påkjenning for kvinnen.

– Nå har saken vært etterforsket i et år, hun har vært siktet et år, så det har vært en påkjenning for henne, sier forsvareren.

Grøn sier han ikke har snakket med sin klient om hvorvidt de vil foreta seg noe videre i saken.

Henlagt

Hendelsen fant sted på Grønland i Oslo 18. september i fjor. Politiet rykket ut etter å ha fått melding om at en kvinne forsøkte å stikke et barn med kniv.

Kort tid senere ble kvinnen skutt i lysken. Det ble først opplyst at det ble skutt fordi politiet trodde kvinnen skulle hogge mot en åtte år gammel gutt, men dette ble senere endret til at skuddet ble avfyrt fordi kvinnen kom mot politiet med kniven.

Politibetjenten som avfyrte skuddet ble etterforsket av Spesialenheten for politisaker. Utfallet ble at Spesialenheten henla saken « fordi intet straffbart forhold anses bevist», skriver Spesialenheten i sin avgjørelse.

Spesialenheten for politisaker skriver i sin avgjørelse at det sentrale spørsmålet har vært om det «i situasjonen var nødvendig, forsvarlig og forholdsmessig å avfyre skudd mot kvinnen».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært