Meny

Høstværet tilbake til normalen

Typisk høstvær med mer regnbyger og synkende temperaturer er på vei. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En uke med rekordvarme og sol har vekket alt fra begeistring til angst for klimaendringer. Meteorologene lover og trøster med en normal, men fin, høsthelg og regn til uka.

I store deler av landet røyk temperaturrekordene for september, og folk måtte plukke fram sommerklærne igjen. Statsmeteorolog Marit Helene Jensen ved Meteorologisk institutt oppsummerer utsiktene framover som mer normale:

– Det blir ganske fint vær for ganske mange i helga, men temperaturene går ned. Til uka blir det mye mer ustabilt, sier hun til NTB.

Sjekk været der du er

Som normalt

Østafjells og Sørlandet får en helg med opphold og en del sol, mens temperaturene faller og vil ligge mellom 15 og 19 grader.

– Utover uka får de mer ustabilt vær, en blanding av bygevær og opphold, egentlig litt mer sånn det var tidligere i sommer og på begynnelsen av høsten, sier Jensen.

Langs kysten vil det bli perioder med sørlig kuling på kysten i helga, utover uka vil vindretning bli mer skiftende.

– På Vestlandet blir det en grei helg, men det kan komme noen lette regnbyger lørdag. Søndag er det opphold og perioder med sol, sier Jensen og anslår temperaturer mellom 14 og 18 grader.

Det fine været søndag varer til mandag, men så er tilbake til normalen for vestlendingene: Regnbyger utover uka, kanskje perioder med sol.

– Ikke store mengder, da, men en del regn.

Les også:   Værmelding frem til år 2100: – Mer regn i vente

Edruelig

I Trøndelag er helgeutsiktene ganske like som for Vestlandet

– Det er disse lette regnbygene lørdag, mens søndag ser ut til å bli en fin dag, og litt kjøligere der også. Utover uka får de i imidlertid lange perioder med opphold, men det kan komme noe spredt regn innimellom, jeg vil si edruelige mengder regn. Det blir skyet med gløtt av sol, sier Jensen.

I Nordland vil det bli noe regn lørdag, vesentlig på kysten, mens det blir fint i Troms og Finnmark.

– Søndag blir det fint i hele Nord-Norge, og 13 til 15 grader. Også i nord blir det en blandingsuke, med regn og regnbyger og disse gløttene med sol, sier meteorologen.

Les også:  Professor: – Neppe like varmt uten klimaendringene

Populært