Vestfold: Jente (11) påkjørt på vei til skolen – døde

En ung jente døde da hun ble påkjørt av en lastebil i Brattåsveien på Nøtterøy.
En ung jente døde da hun ble påkjørt av en lastebil i Brattåsveien på Nøtterøy. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix

Kommuneoverlegen mener at flere vil trenge hjelp i dagene fremover, etter at en jente ble påkjørt av en lastebil og døde torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er vanlig at reaksjonen kommer etter en dag eller to eller tre. Det er nok flere som kommer til å trenge hjelp litt senere. Nå er det viktigste at elevene får samlet seg og snakket sammen, sier kommuneoverlege Tore Arne Marthinsen på Nøtterøy til Tønsbergs Blad.

Brattås skole opplyste torsdag at det ikke blir noen vanlig dag på skolen, etter at den elleve år gamle jenta, som var en av deres elever, ble påkjørt av en lastebil og døde på vei til skolen.

Jenta ble sannsynligvis rygget på av en lastebil på Nøtterøy i Vestfold. Ulykken skjedde like etter klokken 8, bare noen hundre meter fra skolen, ifølge avisen. Like før klokken 9 meldte politiet på Twitter at jenta var omkommet.

Åpen kirke

Hendelsen preger lokalsamfunnet. Nøtterøy kirke heiste torsdag formiddag flagget på halv stang og holder åpen kirke for alle frem til klokken 21.

– Våre tanker går nå til foreldre og søsken. Kriseteamet sitter i møte nå for å gi den beste oppfølging til de involverte. Kommunen har også sendt folk til skolen for å bistå dem der, sier ordfører Roar Jonstang i en pressemelding fra kommunen.

Også ved idrettshuset på Tømmerholt er kommunens kriseteam tilgjengelig på kveldstid torsdag.

Brattås skole har om lag 200 elever fra første til syvende klasse. Veien var lenge stengt forbi ulykkesstedet og skolen torsdag.

– Det verste med jobben

Brannmannskaper fra Vestfold Interkommunale Brannvesen var første nødetat på stedet. De opplyser at det ganske raskt ble klart at en person var omkommet.

– Det kom også raskt flere lærere til stedet og tok seg av barna som var på vei til skolen. Dette er det aller verste med jobben. Her er veldig mange berørt, og våre tanker går til de pårørende og alle de andre, sa brannmester Arne Sørum i en uttalelse.

Kommunen har sendt ut kriseteam som tar seg av både jentas pårørende og medelever av jenta.

Også lastebilsjåføren, som er i 30-årene, ble tatt hånd om av politiet og har fått krisehjelp.

– Ikke ruset

Politiet opplyser til NTB torsdag ettermiddag at hendelsesforløpet foreløpig er ukjent, og at de jobber med å finne årsaken til ulykken. Åstedsundersøkelse på stedet er nå ferdigstilt.

– Vi har snakket med sjåføren i dag. I morgen skal vi ta en avgjørelse om når han formelt skal avhøres, opplyser operasjonsleder Anne Meyer i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Føreren av lastebilen har fått førerkortet rutinemessig beslaglagt.

– Vi har tatt blodprøver av sjåføren og fant ingen spor av rus, sier Meyer.

Politiet også har snakket med et vitne som var først på ulykkesstedet. Spesialenheten for politisaker er varslet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært