Mystisk pengefunn på bilvei i Oslo:

Angivelig eier av pengesedler i Oslo avhørt

Illustrasjonsfoto: Frode Hansen (VG)
Illustrasjonsfoto: Frode Hansen (VG)

En mann har meldt seg for politiet i Oslo og sagt at de mange tusen kronene som lå strødd langs Østre Aker vei, er hans. Politiet sjekker nå opplysningene han har gitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi kontrollerer nå opplysningene han har gitt i avhør hos oss. Vi avhører også flere vitner til hendelsen og kontrollerer dette på alle nivåer. Vi er nødt til å forsikre oss om at det er riktig eier til beløpet som har meldt seg, sier vaktleder ved Krimvakta i Oslo politidistrikt, Guro Sandnes, til NTB.

Politiet fikk klokken 13.50 onsdag beskjed fra flere personer om at det lå 500-lapper strødd på en strekning mellom Østre Aker vei mellom Økern og Veitvet i Oslo.

500-lapper

Flere bilister skal ha stoppet og plukket med seg penger før politiet kom til stedet. Politiet fikk samlet opp rundt 30.000 kroner, men vet ikke hvor mye andre kan ha fått med seg.

– Vi er ikke sikre på om det er riktig at folk har tatt med seg penger, men ber de som eventuelt har gjort dette om å tenke seg godt om. Det er hittegods det dreier seg om selv om det er på et offentlig sted. Det er lov å bli fristet, men det er også lov til å tenke seg godt om, sier Sandnes.

Tas imot på god måte

Hun sier at de som ønsker å levere pengene til politiet, vil bli tatt imot på en god måte.

Politiet advarer også publikum om å dra tilbake til stedet for å lete etter mer penger.

– Det er ikke noe som tyder på at det ligger noe igjen der nå, verken i veibanen eller andre steder, sier Sandnes.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært