Asylsøkere fikk feilaktig beskjed om endelig avslag

Flere asylsøkere har fått beskjed om at søknaden deres er endelig avslått og blitt innkalt til retursamtale, til tross for at søknaden ikke har vært ferdigbehandlet. UDI bekrefter og beklager feilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utlendingsdirektoratet (UDI) bekrefter overfor Klassekampen at det feilaktig har gått ut brev om at søkere har endelig avslag.

– I brevmalen som er brukt, skal ordet «endelig» fjernes dersom det dreier seg om en søker som har klaget til Utlendingsnemnda. Det har dessverre ikke blitt gjort i dette tilfellet, og det beklager vi, sier presserådgiver John Olav Kroken i UDI. Feilen skal ikke ha noen betydning for klagesaken.

Les også: EUs president: – Flyktningkrisen var vippepunktet

Rådgiver Georg Schjerven Hansen i Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (Seif) sier at de har representert asylsøkere som føler seg utsatt for press om å søke assistert retur til hjemlandet, selv om de har vunnet fram i klagebehandlingen.

– Vi har fått mange panikktelefoner fra asylsøkere vi representerer som har fått beskjed om at de ikke har noen sjanse. Vi forteller at det ikke er returrådgiveren som avgjør saken deres, og at de oppholder seg lovlig i Norge mens Utlendingsnemnda (UNE) behandler klagen, sier Hansen til avisen.

Les også: – Ungarn bør kastes ut av EU

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært