Brann i laksepakkeri i Austevoll startet i truckhall

Brannvesenet har kontroll over brannen i et laksepakkeri i Austevoll i Hordaland. Brannen skal ha startet i en truckhall i anlegget hvor det oppbevares 20 tonn ammoniakk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lenge vurderte politiet å evakuere hele tettstedet Storebø, men fikk til slutt kontroll over flammene i fabrikkanlegget. Politiet fikk melding om brannen klokken 20.24 tirsdag kveld.

– Det startet som en automatisk brannalarm fra en truckhall på stedet. Det var mye røyk i anlegget og det har brent inn mot fryselageret hvor det er en del ammoniakk, sier brannbefal Olav Jarnes til NTB.

Takstein falt

Det er 20 tonn med ammoniakk i bygningen, og røyken fra brannen kunne være ubehagelig. Politiet ba alle beboere i nabolaget til laksepakkeriet om å lukke vinduer og holde seg innendørs. Beboerne ble også bedt om å slå av ventilasjonsanlegg.

– Røykdykkere var inne i anlegget, men det begynte å falle ned stein fra taket, sier Jarnes.

Ifølge politiet var det ved 22.30-tiden fortsatt sporadiske flammer fra brannen, og senere tirsdag kveld meldte brannvesenet at brannen var helt slukket, men at temperaturen inne i hallen måtte ned før det var mulig å gå inn. Etterslukking vil derfor pågå ut over natten.

Evakuert

Alle som var i pakkeriet, ble evakuert da brannen brøt ut. De ansatte i supplyrederiet DOF, som holder til i nabobygningen, ble også evakuert.

– Vi har både brannmannskaper, ambulansebåt og politi på stedet, uttalte operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt til NTB.

Det skal ikke ha vært fare for at ammoniakken skulle bli antent.

Kommunen var forberedt på det verste og satte krisestab da den fikk melding om brannen, og det vil bli avholdt et koordineringsmøte mellom politiet, brannvesenet og kommunen tirsdag kveld, opplyser politiet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært