Frp krever forbud mot jomfrusjekk av mindreårige

Kari Kjønaas Kjos (Frp) krever at regjeringspartner Høyre blir med på å nedlegge forbud mot jomfrusjekk. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Kari Kjønaas Kjos (Frp) krever at regjeringspartner Høyre blir med på å nedlegge forbud mot jomfrusjekk. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fremskrittspartiet ønsker en lovendring for å hindre at mindreårige jenter blir tatt med til legen for å avdekke om de har hatt sex.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg ønsker forbud mot at foreldre kan gå med jentene sine til legen å få foretatt slike undersøkelser. Hva voksne kvinner ønsker å gjøre med egen kropp, synes jeg er vanskeligere å forby, sier leder av Stortingets helse- og omsorgskomité, Kari Kjønaas Kjos (Frp), til Vårt Land.

Les også: Bent Høie: – Jomfrusjekk er en krenkelse av norske jenter

Debatten om jomfrusjekk ble startet av spaltist Isra Zariat på NRK Ytring , og helseminister Bent Høie (H) har kastet seg inn i debatten.

«Dette foregår i Norge. Vi kjenner ikke omfanget, men vi vet at enkelte unge jenter med minoritetsbakgrunn blir tatt med til lege av foreldre eller slektninger som vil undersøke om de har hatt sex med noen», skriver Høie i sitt innlegg.

Han skriver videre at juristene hans ikke hadde funnet «noe eksplisitt forbud mot denne typen undersøkelser. Det bør heller ikke være nødvending».

Dette får Kjønaas Kjos til å reagere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært