Røkkes strømgjerde i strandsonen fjernet

Kjell Inge Røkke fotografert under åpningen av Skulpturparken i Akerkvartalet, Akers hovedkontor på Fornebu, i juni. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Kjell Inge Røkke fotografert under åpningen av Skulpturparken i Akerkvartalet, Akers hovedkontor på Fornebu, i juni. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Industrieieren Kjell Inge Røkke sier han ville hindre rådyr i å vandre inn på strandtomten sin på Konglungen i Asker og satte i fjor opp et strømgjerde i strandsonen. I august ble gjerdet fjernet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjerdet gikk langs vestsiden av eiendommen, men det var ikke søkt om å få sette det opp. Gjerdet gjorde det umulig å komme seg inn på tomten og hindret dermed fri ferdsel, skriver VG.

Røkke kjøpte eiendommen på idylliske Konglungen i 2004, men reguleringsplanen tillater ikke gjerder nær sjøen på denne tomten. Det sto imidlertid et gammelt gjerde på tomten fra før som han fikk beholde, men det gikk ikke helt ned til stranden. Både på toppen av det gamle gjerdet og på det nye ble det montert en strømførende del.

Dagen etter at Asker kommune i august ble gjort oppmerksom på gjerdet, sørget kommunen for å få det fjernet. Kommunen sier det hele dreier seg om at mange ferdes langs sjøen, og at man ikke ønsker at det skal være store konstruksjoner og fysiske barrierer helt nede i strandsonen.

– Det ble satt opp et gjerde i fjor sommer på grunn av problemer med rådyr. Etter en befaring med kommunen for en måneds tid siden, ble gjerdet tatt ned. Dette er derfor en avsluttet sak, og vi har ingen ytterligere kommentar, skriver Røkkes private pressetalsmann Rolf Nereng i en epost til avisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært