Johann Olav Koss er Årets Ladejarl

Johann Olav Koss er kåret til Årets Ladejarl 2016. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Johann Olav Koss er kåret til Årets Ladejarl 2016. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Johann Olav Koss er kåret til Årets Ladejarl og mottar en pris på to millioner kroner for sitt arbeid med organisasjonen Right To Play.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Årets Ladejarl» er Reitangruppens årlige verdipris som gis til en person som bidrar til samfunnsbygging gjennom verdibasert ledelse og verdibasert arbeid, som motvirker likegyldighet og utviser mot.

Årets prisvinner, skøytekonge Johann Olav Koss, står bak organisasjonen Right To Play. Siden han la skøytene på hylla i 1994 har han via organisasjonen sikret flere millioner barn utdanning, utvikling av egne mål og verdier og ikke minst gleder gjennom fysisk aktivitet, lek og idrett, ifølge Reitangruppen.

– En av de største utfordringene menneskeheten står overfor i dag er vår manglende evne til å gi barn trygge omgivelser å vokse opp i. Det fører til gjentatte konflikter, ulike epidemier og lidelse. Barn som er midt oppe i disse tragediene, vokser opp herdet av voldelige livserfaringer fra traumer og kamp og er helt uvitende om konseptet med en leken barndom. Jeg brenner for å endre dette, sier Johann Olav Koss.

– Jeg tror ikke folk i Norge vet hva Johann Olav Koss egentlig gjør og hvor betydningsfull og viktig den verdibaserte opplæringen Right To Play gjennomfører er, sier Odd Reitan som søndag delte ut prisen på to millioner kroner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært