Norge gir 50 millioner til helseinnsats i Syria

Det haster å gi sivilbefolkningen i Syria tilgang til medisinsk hjelp, understreker utenriksminister Børge Brende (H). Bildet viser et såret barn som får behandling etter et luftangrep i den opprørskontrollerte Damaskus-forstaden Douma 22. august. Foto: Bassam Khabieh / Reuters / NTB scanpix
Det haster å gi sivilbefolkningen i Syria tilgang til medisinsk hjelp, understreker utenriksminister Børge Brende (H). Bildet viser et såret barn som får behandling etter et luftangrep i den opprørskontrollerte Damaskus-forstaden Douma 22. august. Foto: Bassam Khabieh / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sivilbefolkning i Syria har akutt behov for helsehjelp. Derfor øker Norge nå støtten til helseinnsats med 50 millioner kroner, opplyser utenriksminister Børge Brende (H).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det haster å gi sivilbefolkningen tilgang til medisinsk hjelp. Hele 11,5 millioner mennesker trenger helsehjelp, men godt over halvparten av alle sykehusene i landet er blitt angrepet, sier utenriksministeren i en uttalelse til NTB lørdag kveld.

Mange hundre helsearbeidere er blitt drept og over halvparten har flyktet landet, noe som har ført til at det er blitt enda vanskeligere å få helsehjelp. I natt ble Russland og USA enige om våpenstillstand fra og med mandag kveld. Dersom avtalen overholdes, vil det bli mulig å få inn mer nødhjelp i områder med akutte behov.

Utenriksminister Børge Brende (H) Foto: NTB scanpix
Utenriksminister Børge Brende (H) Foto: NTB scanpix

– Det er fullstendig uakseptabelt at allerede hardt skadde og syke mennesker skal risikere å bli angrepet mens de får helsehjelp, og at leger og sykepleiere blir drept mens de jobber med å redde liv. Sykehus og medisinsk personell skal beskyttes etter humanitærretten, og slike angrep kan være å anse som krigsforbrytelser, understreker Brende.

Den norske støtten skal gå til medisiner, medisinsk utstyr og reparasjon av sykehus. Norge støtter også opplæring av helsearbeidere som er igjen i landet, til å behandle både akutte lidelser og kroniske sykdommer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært