Jord- og flomskredfare i flere fylker

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Det ventes intens nedbør natt til søndag. NVE har oppgradert jord- og flomskredfaren til gult i nivå i Sogn og Fjordane, Hedmark, Oppland og Sør-Trøndelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ventes lokalt opp mot 40 millimeter nedbør i løpet av 6 timer. Dette vil føre til stedvis fare for jord- og flomskredfare tidlig søndag der de største nedbørmengder treffer, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorats (NVE) varslingstjeneste Varsom.no.

Bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt. NVE anbefaler rensing av dreneringsveier og stikkrenner anbefales.

Det er også utstedt OBS-varsel flere steder i landet. I Rogaland og Hordaland er det lørdag og natt til søndag ventet mellom 40 og 60 millimeter nedbør på 12 timer sør for Hardangerfjorden.

I Salten, Ofoten, Lofoten og Vesterålen er det ventet lokalt store nedbørsmengder, opp mot 50 millimeter på 24 timer, fra søndag ettermiddag til mandag ettermiddag.

Natt til søndag og søndag morgen ventes lokalt mye nedbør nord i Oppland og Hedmark. Lokalt kan det komme 20 til 40 millimeter på 6 timer, noe som kan føre til oversvømmelser og fare for små jord- og flomskred der den kraftigste nedbøren treffer.

I vestlige deler av Vest-Agder kan det i perioden lørdag fram til og med natt til søndag, komme lokalt opp mot 60 millimeter på 24 timer.

Les også: Varsler 100 millimeter nedbør på få timer


Saken oppdateres

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært