Gjenopptakelseskommisjonen: Ikke grunnlag for anke i Kristin-saken

Gjenopptakelseskommisjonens leder Helen Sæter avviser grunn til anke i Kristin-saken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Gjenopptakelseskommisjonens leder Helen Sæter avviser grunn til anke i Kristin-saken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Gjenopptakelseskommisjonen sier at loven er klar og at det ikke er grunnlag for anke i Kristin-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henning Hotvedt (40) ble torsdag forrige uke dømt til 13 års fengsel for å ha drept tolv år gamle Kristin Juel Johanessen i 1999. Hotvedt har anket drapsdommen til Høyesterett, både for å be om mildere straff og for å be landets øverste domstol vurdere om saken heller skulle ha vært ført for tingretten, ikke lagmannsretten.

Les også: 13 års fengsel for drapet på Kristin Juel Johannessen

Gjenopptakelseskommisjonens leder Helen Sæter sier loven er på deres side, skriver NRK.

– I denne saken var det en lagmannsrett som hadde avsagt den endelige dommen, som var en frifinnende dom, før gjenopptakelsen. Da er lovens klare ordning at saken skal opp for en domstol som er på samme nivå, som utpekes av Høyesteretts ankeutvalg, når den skal behandles på nytt, sier Helen Sæter.

Hun sier imidlertid at hun forstår at temaet kan diskuteres, men at de var oppmerksomme på problemstillingen.

– For vår behandling av saken er loven helt klar. Vi har ikke rom for å ha noen egen oppfatning av hvor saken skulle gå, det følger uttrykkelig av loven hva vi skal gjøre med en sak som har endelig dom fra lagmannsretten, sier Sæter.

Les også: Kristins far: – Ga Kristin et løfte

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært