Meny

Smilende og engasjert Gunhild Stordalen møtte Dyrsku'n

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele tiden mens Gunhild Stordalen har ligget på sykehus og fått behandling for livstruende sykdom, har hun drømt om å klappe kuer. Det fikk hun på Dyrsku'n i Seljord.

Stordalen behandles fortsatt for bindevevssykdommen systemisk sklerodermi, men strålte av engasjement da hun talte for flere tusen frammøtte om organisasjonen EAT fredag.

Dyrsku'n har 150-årsjubileum i år, noe Stordalen startet sin tale fra hovedscenen med å trekke fram.

– Gratulerer med dagen! Selv har jeg drømt om å komme hit i minst 30 år, sa hun.

Hadde hane

Stordalen kunne røpe at det var hanen ved navn Storebror som var grunnen til at faren hennes nektet henne å dra på Dyrsku'n.

– Han hadde fast plass i kurven på DBS-sykkelen min. Faren min var livredd for at jeg skulle komme hjem med flere haner, høner, eller en gris, sa EAT-presidenten med et stort smil.

– Endelig er jeg på Dyrsku'n, så da får jeg nøye meg med en mann som liker å bruse med fjæra, fortsatte hun – og kikket på ektemannen Petter Stordalen, som satt på første rad.

– For tidlig å si

Da EAT-arrangementet var over, gikk de til Sterke Nils-tunet og telemarkskuene der, noe Gunhild Stordalen hadde sett fram til.

– Etter å ha ligget en sommer på sykehus og sett på kubilder på Instagram, er det helt fantastisk å komme ut og få klappe noen ekte kuer, sa hun til NTB.

Arrangementet i Seljord var Gunhild Stordalens første offentlige opptreden siden hun nylig ble utskrevet fra sykehus i Nederland. Der har hun for andre gang har fått eksperimentell behandling med cellegiftkur og eksperimentell – etter et tilbakefall.

– Akkurat nå har jeg det veldig bra, men jeg har vært gjennom en tøff behandling. Teknisk sett har det gått fint, men det er altfor tidlig å si om effekten vil vedvare. Så det er mye usikkerhet fortsatt, medgir Gunhild Stordalen.

Les også: Gunhild Stordalen gleder seg over lovende behandling

Les også: Åpenhjertig Gunhild Stordalen: – Ikke lenger redd for å dø

Pressekonferansse med Gunhild Stordalen og en ku på Dyrsku´n sitt 150-årsjubileum. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Tradisjon for Petter

Ektemann Petter Stordalen forteller at han var på Dyrsku'n med familien som en fast tradisjon fram til han var 15-16 år.

– Jeg husker jo mest is, brus og pølser. Men jeg hadde jo aldri drømt om at jeg en dag skulle sitte og se kjæresten min snakke foran tusenvis av mennesker om mat, helse og bærekraft sammen med tidligere og nåværende ministre. Det var stas! sier Stordalen til NTB.

– For meg dreier det seg om å drive hotellene best mulig, slik at hun kan få mer penger til å redde verden, forteller han.

Se hele foredraget til Stordalen i videoen under:

Populært