Meny

Tolk pågrepet i advokatsaken

Amir Mirmotahari, her som forsvarer under et fengslingsmøte i Nedre Romerike tingrett i 2014, er blant annet siktet for korrupsjon. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinnelig tolk er pågrepet i saken knyttet til tidligere advokat Amir Mirmotahari. Kvinnen skal ha skaffet advokaten klienter og taushetsbelagt informasjon.

Hun ble pågrepet torsdag, ifølge VG.

– En kvinnelig tolk i 50-årene ble pågrepet på sin bopel i Oslo. Hun er siktet for grov korrupsjon, forteller politiadvokat Ragnvald Brekke i Oslo politidistrikt.

– Bakgrunnen for siktelsen er mistanke om at hun har mottatt fordeler ved å formidle klienter og informasjon til hovedmannen i saken, Amir Mirmotahari, fortsetter politiadvokaten.

Taushetsplikt

Tolken er også siktet for brudd på taushetsplikten. Hun ble avhørt torsdag, men det er så langt ikke klart om politiet vil begjære henne varetektsfengslet.

Kvinnens forsvarer, advokatfullmektig Mikkel Toft Gimse, vil ikke uttale seg om hvordan hun forholder seg til siktelsen.

Amir Mirmotahari ble i juni pågrepet og siktet etter at en torpedo fortalte at han var blitt bedt om å kidnappe et voldtektsoffer og å begå sabotasje mot et utested i Fredrikstad.

Mistet bevillingen

Mirmotahari er siktet for grov korrupsjon, for å ha motarbeidet rettsvesenet og for forsøk på grovt skadeverk. Siktelsen omfatter også smugling av narkotika til klienter i fengsler.

Mandag denne uka avgjorde Advokatbevillingsnemnden at Mirmotahari blir fratatt bevillingen. Dagen etter at VG publiserte et lydopptak av en samtale med torpedoen, avviklet han advokatpraksisen med øyeblikkelig virkning.

Advokaten hevder han bare «jattet med» i den aktuelle samtalen og nekter straffskyld.

Les også: Siktet Oslo-advokat må fortsatt sitte fengslet

Advokat varetektsfengslet i fire nye uker

VG: – Advokat ville sabotere nattklubb i Fredrikstad

Populært