Meny

Varsler 100 millimeter nedbør på få timer

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sørlendingene kan se fram til en fuktig helg. Ifølge Storm ligger det an til å falle 100 millimeter regn i løpet av kort tid. Men også resten av landet vil få merke nedbøren.

Fredag kommer det et kraftig lavtrykk inn over de britiske øyer.

– På nedbørområdet det har med seg danner det seg et veldig intenst nytt lite lavtrykk over Sør-England lørdag. Det ser ut til å gå nordover og rett mot Sørlandet, sier Storm-meteorolog Cecilie Villanger til TV2.

Og det er ikke småbyger som er i vente.

– Det kan komme 100 millimeter nedbør på bare noen få timer, mest på Sørlandet slik det ser ut nå, sier meteorologen.

Etter hvert vil nedbøren fortsette nordover.

– Hele landet må forberede seg på noen våte timer søndag. Regnet når Vestlandet sent fredag og natt til lørdag, og brer seg etter hvert nordover til Midt-Norge, sier Cecilie Villanger.

Nedbørområdet er ventet å passere Finnmark søndag kveld.

Sommer i nord

Store deler av landet har opplevd pent sommervær den siste tiden, men til helgen er det Nord-Norge som får sommerlige temperaturer. I Sør-Norge er høsten i anmarsj.

Ifølge Metereologisk institutt kan det bli så mye som opp mot og over 20 grader enkelte steder i Nord-Norge, og stort sett vil temperaturen ligge på mellom 15 og 20 grader flere steder. Varmluften som er på vei nordover, ledsages av sol, mens Sør-Norge må belage seg på regn – og Vestlandet på fortsatt regn.

Ustabilt

Ifølge statsmeteorolog Magnus Ovhed vil det bli stort sett pent og varmt i Nordland både fredag og lørdag. Men det kan også komme noe nedbør.

I Troms og Finnmark kan meteorologen melde om lange perioder med sol helt fram til søndag og temperaturer på 15-20 grader. Nedbøren vil stort sett holde seg unna, med unntak for søndag.

– Søndag er risikoen for litt mer ustabilt vær stor, melder yr.no

Vått Vestland

Et lavtrykk ved Island er årsaken til at Sør-Norge kan vente seg synkende temperaturer og mer nedbør. På Vestlandet vil det regne ut neste uke, men med perioder med oppholdsvær og noe sol.

Temperaturene synker ned mot og under 15 grader. Fra Sørlandet og opp mot trøndelagsfylkene vil man få samme type vær med lavere temperaturer og regnbyger.

På Østlandet vil helgen også bli preget av bygevær. Fredag kveld og natt til lørdag vil det lette litt, men lørdag og søndag vil det være fuktig og overskyet over hele linja. Også på Østlandet faller temperaturene med flere grader. Lokal tåke kan forekomme.

Populært