Raste mot muslimer under hijab-rettssak

Frisør Merete Hodne møtte torsdag i Jæren tingrett, tiltalt for å ha kastet Malika Bayan ut av salongen sin fordi Bayan bruker hodeplagget hijab.): Under prosedyrene ble det vanskelig å høre hva som ble sagt i rettssalen på grunn av hissige anklager mot islam, koranen og muslimer. Da Hodne ankom og satte seg først på tilhørerbenken, flankert av støttespillere og venner, her sammen med Esther Sunde Seglem tv og Torill Asbjørnsen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Frisør Merete Hodne møtte torsdag i Jæren tingrett, tiltalt for å ha kastet Malika Bayan ut av salongen sin fordi Bayan bruker hodeplagget hijab.): Under prosedyrene ble det vanskelig å høre hva som ble sagt i rettssalen på grunn av hissige anklager mot islam, koranen og muslimer. Da Hodne ankom og satte seg først på tilhørerbenken, flankert av støttespillere og venner, her sammen med Esther Sunde Seglem tv og Torill Asbjørnsen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Under prosedyrene i hijabnekt-saken ble det vanskelig å høre hva som ble sagt i rettssalen. Hissige anklager mot islam, koranen og muslimer eskalerte til et høyt nivå på gangen utenfor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var satt av tre timer torsdag morgen til saken mot frisør Merete Hodne. Hun er tiltalt for å ha nektet muslimske Malika Bayan adgang til salongen sin fordi Bayan hadde på seg hijab. Rettssal 1 i Jæren tinghus var fylt med støttespillere, og sidene i sakene sto tydelig steilt mot hverandre.

I en pause mellom prosedyrene i saken, ble Bayan og vennene hennes konfrontert med Jan Skoland fra Lyngdal sitt syn på islam og koranen. Han ble etter hvert så høyrøstet at retten, som var i gang igjen bak døra, måtte gi beskjed om at han måtte roe seg – det ble vanskelig å høre hva som ble sagt i rettssalen.

Bakgrunn: Bayan: – Jeg følte meg liten, dum og ikke inkludert

Bayan og vennene hennes parerte anklager og uttalelser, og fikk applaus fra tilhørere rundt, noe som syntes å provosere Skoland enda mer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg vet veldig mye om dette og har skrevet mye om islamisering på nettet. Jeg reagerer sterkt på naiviteten det norske samfunnet har overfor islam, sier han til NTB.

– Muslimene kommer til demokratiene, bruker stemmeretten og tar over og forbyr demokratiet. Det har jeg mange eksempler på.

Les også: – Er det et islamistisk symbol, eller er det bare et skaut?