Meny

Nord-Norge blir værvinneren i helgen

Selv om mange har opplevd sommertemperaturer den siste tiden, er september en høstmåned. TIl helgen er det innbyggerne nord i landet som vil få mest glede av behagelig sensommervær. Foto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store deler av landet har opplevd pent sommervær den siste tiden, men til helgen er det Nord-Norge som får sommerlige temperaturer. I Sør-Norge er høsten i anmarsj.

Ifølge Metereologisk institutt kan det bli så mye som opp mot og over 20 grader enkelte steder i Nord-Norge, og stort sett vil temperaturen ligge på mellom 15 og 20 grader flere steder. Varmluften som er på vei nordover, ledsages av sol, mens Sør-Norge må belage seg på regn – og Vestlandet på fortsatt regn.

Ustabilt

Ifølge statsmeteorolog Magnus Ovhed vil det bli stort sett pent og varmt i Nordland både fredag og lørdag. Men det kan også komme noe nedbør. I Troms og Finnmark kan meteorologen melde om lange perioder med sol helt frem til søndag og temperaturer på 15-20 grader. Nedbøren vil stort sett holde seg unna, med unntak for søndag.

– Søndag er risikoen for litt mer ustabilt vær stor, melder yr.no.

Les også:   Værmelding frem til år 2100: – Mer regn i vente

Vått Vestland

Et lavtrykk ved Island er årsaken til at Sør-Norge kan vente seg synkende temperaturer og mer nedbør. På Vestlandet vil det regne ut neste uke, men med perioder med oppholdsvær og noe sol. Temperaturene synker ned mot og under 15 grader. Fra Sørlandet og opp mot trøndelagsfylkene vil man få samme type vær med lavere temperaturer og regnbyger.

Les også:  Regnrekordene pøser ned over Bergen

På Østlandet vil helgen også bli preget av bygevær. Fredag kveld og natt til lørdag vil det lette litt, men lørdag og søndag vil det være fuktig og overskyet over hele linja. Også på Østlandet faller temperaturene med flere grader. Lokal tåke kan forekomme.

Sjekk været der du er

Populært