Meny

Trussel mot dommeren i rasismesak mot frisør

Saken kommer opp for Jæren tingrett. Arkivfoto: Kent Skibstad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har kommet en trussel mot dommeren som skal behandle saken mot frisøren som nektet en kvinne med hijab adgang. Jæren tingrett ser alvorlig på det og vil anmelde saken.

Meldingen kom på epost onsdag, skriver Stavanger Aftenblad.

«Muslimene skal snart kastes ut av Norge. Pass på at du ikke blir kastet ut sammen med dem», heter det i eposten, som er sendt fra vedkommendes jobbadresse.

Sorenskriver Anne Marie Aarrestad i Jæren tingrett mener eposten kan være et brudd på straffelovens paragraf 157 – om motarbeiding av rettsvesenet. Forholdet vil bli anmeldt til politiet, opplyser hun.

– Dette handler om rettssikkerheten. Det går direkte på uavhengigheten til dem som skal påse at rettssikkerheten ivaretas. Det er ikke bare dommere som kan bli forsøkt påvirket. Det gjelder alle rettens aktører. Vi ville sett like alvorlig på det om det var advokaten til tiltalte som mottok trusler, sier sorenskriveren.

Rettssaken mot frisør Merete Hodne starter torsdag. Hun har nektet å vedta en bot for å ha nektet en 23-årig kvinne med hijab adgang til frisørsalongen.

Les også: Skryter av å ha nektet hijab-kledde inngang på egen frisørsalong

– Er det et islamistisk symbol, eller er det bare et skaut?

Carl I. Hagen advarer Frp-lederen mot å øke bensinavgiften

Populært