Meny

USAs forsvarsminister til Norge

USAs forsvarsminister Ashton Carter Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs forsvarsminister Ashton Carter får førstehånds kjennskap til norske militære kapasiteter under sitt besøk i Norge denne uken.

Sammen med forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) besøker Ashton Bodø torsdag og fredag. Fredag vil Ashton Carter og Ine Eriksen Søreide ha bilaterale samtaler og besøke Forsvarets operative hovedkvarter på Reitan og Bodø flystasjon.

Vise fram

– Jeg ser fram til å vise Carter litt av Norge og Forsvaret. USA er vår viktigste allierte, og det er viktig for oss å vise Carter hvordan Norge tar ansvar for sikkerheten i våre egne nærområder, og at vi er en troverdig alliert, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide i forkant av besøket.

Det er 11 år siden en amerikansk forsvarsminister gjestet Norge, men Carter og Søreide har møttes ved en rekke anledninger. Senest i Washington i september i fjor.

Kampfly og nordområder

Norgesbesøket avsluttes fredag ettermiddag med en felles pressekonferanse i Oslo. Det er lagt opp til at de to forsvarsministrene under samtaler i Bodø skal diskutere det bilaterale forholdet mellom USA og Norge. I tillegg til den sikkerhetspolitiske situasjonen i Norges nærområder.

– De politiske samtalene vil dreie seg om forholdet til USA, om det er ting vi skal gjøre mer eller mindre av. Det handler om nye kampfly og alliert trening i Norge – rett og slett alle punktene vi samarbeider om, sier seniorrådgiver Marita Wangberg i Forsvarsdepartementet til NTB.

Populært