Meny

To døde etter at båt kantret i Troms

Båten som tirsdag kantret utenfor Karlsøy i Nord-Troms med fem personer ombord, heves fra sjøen etter at den ble slept til land av redningsskøyta Oscar Tybring. Foto: RS Oscar Tybring/Redningsselskapet (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge de to turistene som ble skadd da en fritidsbåt kantret utenfor Karlsøy i Troms tirsdag, er døde av skadene.

Den ene døde tirsdag kveld, mens den andre døde onsdag, opplyser pressevakt Jan Fredrik Frantzen ved Universitetssykehuset Nord-Norge til avisen Nordlys.

Til sammen fem personer var om bord i fritidsbåten da den kantret 13 kilometer nord for Torsvåg på Karlsøy. Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge ble varslet klokken 14.36, etter at en av de involverte kontaktet nødetatene.

Det var fire russere og en person fra Litauen om bord i båten. De var ute og fisket da båten kantret.

Båten ble funnet av et redningshelikopter halvannen time etter at ulykken ble meldt. Tre personer som satt på båtens kjøl, ble da berget. De to andre ble hentet ut av den kantrede båten av dykkere etter først å ha blitt meldt savnet. De ble brakt til sykehus med kritiske skader, men livet sto altså ikke til å redde.

Den havarerte båten ble slept til land av en redningsskøyte tirsdag kveld.

Ulykken skjedde ved Torsvåg ligger på øya Vanna, rundt 9 mil nord for Tromsø. Området er et populært utgangspunkt for havfiske.

Populært