Meny

Heimevernet beklager at barn fikk leke med våpen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den lokale Heimevernet-sjefen tar selvkritikk for at elever ved en barneskole i Sandnes fikk leke med plomberte våpen under et skolebesøk.

Blant dem som reagerte på leken var FAU-lederen ved Ganddal skole. Nå sier sjefen for Heimevernet i Rogaland og Agder, oberst Bjørn Arild Siljebråten, at det ikke skulle ha skjedd, melder NRK.

– Det har ikke vært en målsetting å la barna ha befatning med våpen. Dette er ikke noe vi er fornøyd med, og det vil vi ta kritikk på. Vi kunne nådd målsettingen på andre måter, sier han.

Besøket ble gjennomført i forbindelse med en større øvelse i området. Skolens rektor forsvarte mandag opplegget, og hun mener saken fikk en uheldig vinkling.

– Heimevernet fikk vist seg fram, ufarliggjort hensikten med å være veldig synlige i nærområdet vårt, og elevene våre fikk lært ganske mye om hvordan Heimevernet med ulike fagområder opererer. Tilbakemeldinger fra et flertall av elevene våre jeg har pratet med og lærerne, er at opplegget og presentasjonsformen var veldig bra, skriver rektoren på skolens nettsider.

Populært