Meny

Razzia mot flyselskap i Nord-Norge

FlyViking har meldt seg på i konkurransen om å få drive regionale ruteflyginger i Nord-Norge. Dette bildet viser Hammerfest lufthavn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konkurransetilsynet gjennomførte tirsdag en razzia mot lokalene til flyselskapet FlyViking AS etter mistanke om brudd på konkurranseloven.

– Jeg kan ikke i min villeste fantasi se at det kan være noe. Men det er helt OK at de er her. I mitt hode er dette udramatisk, sier selskapets eier og tidligere Widerøe-pilot Ola Giæver til Nordlys.

Konkurransetilsynet ønsker ikke å kommentere bakgrunnen for hvorfor aksjonen mot selskapets hovedkontor på Lyngseidet i Troms ble gjennomført.

– Vi gjennomfører en uanmeldt kontroll hos foretaket for å få bekreftet eller avkreftet en mistanke på konkurranselovens paragraf 10 om konkurransebegrensende samarbeid, uttaler avdelingsdirektør Gjermund Nese i en pressemelding.

Kontroversiell uttalelse

I slutten av august ble det kjent at FlyViking er ett av tre selskaper som har meldt seg på i konkurransen om å få drive regionale ruteflyginger i Nord-Norge fra 1. april 2017. De to andre er Widerøe og Danish Air Transport.

Den gang uttalte Giæver til NRK at han hadde vært i møter med Danish Air Transport om hvilke ruter som passet for hvert av de to selskapene. Uttalelsen høstet kritikk og ble senere trukket.

Ifølge Nordlys ble tirsdagens uanmeldte kontroll gjennomført etter mistanker om at selskapet brøt konkurranseloven da det la inn tilbud på kortbanerutene i Nord-Norge.

Bekrefter møte

Giæver selv utelukker ikke at razziaen henger sammen med den kontroversielle uttalelsen.

– Da jeg hørte hvordan folk tolket min løsslupne nordnorske uttalelse på TV, forsto jeg at de ville komme, sier han til E24.

Han bekrefter at han har vært i møte med Danish Air, men sier det ikke dreier seg om en konkurransebegrensende avtale.

– Vi har kjøpt noen manualer. Det er betalt og fakturert. Det er ren handel. Det er alt, sier Giæver.

Populært