Meny

Regjeringen vil ta i bruk ny teknologi i drosjene

Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pris beregnet via GPS-baserte mobilapplikasjoner, og ikke taksameter, er endringer som vurderes i Samferdselsdepartementet.

Det kom fram i et møte mellom representanter fra drosjenæringen og Samferdselsdepartementet mandag. Statssekretær Tom-Christer Nilsen (H) i Samferdselsdepartementet sier at det er viktig for regjeringen å legge til rette for et effektiv og velfungerende drosjemarked, som er tilpasset de store endringene som bruk av ny teknologi medfører.

– Vi ønsker å se på løsninger som fjerner taksameterkravet ved at pris skal kunne beregnes via GPS-baserte mobilapplikasjoner, sammen med nye krav om prisopplysninger som styrker passasjerenes interesser. Vi skal også vurdere om det kan foretas endringer i regelverket for drosjesentraler og organiseringen i næringen, samt muligheten for en oppheving av kravet om at drosje skal være hovederverv for løyvehaver, sier Nilsen.

I tillegg vurderes det også å åpne for at flere kan drive med samkjøring. Regjeringen vil ikke foreslå å oppheve behovsprøvingen.

Les også: Oslo Taxi åpner for å inkludere Uber

– Nordmenn velger første taxi i køen - kan presse opp prisene

Nektes å bruke gule taklamper

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært