Meny

Ytterligere fem smittet av MRSA-bakterie i Tromsø

Universitetssykehuset Nord-Norge har satt i gang smitteverntiltak og håper å kunne åpne intensivavdelingen for nyfødte igjen om kort tid. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere fem personer har fått påvist MRSA-smitte i tilknytning til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. Til sammen er 15 bekreftet smittet.

Forrige uke ble intensivavdelingen for nyfødte ved sykehuset stengt etter at det ble oppdaget at én av pasientene som var innlagt i august, hadde testet positivt på en multiresistent bakterie.

De påfølgende dagene ble det bekreftet smitte hos til sammen ti personer – seks pasienter, tre ansatte og en pårørende.

Ingen alvorlige syke

Flere testresultater var klare mandag. De viser fem nye smittetilfeller: To pasienter som er skrevet ut av sykehuset, en pasient som er overført til St. Olavs hospital i Trondheim, en pårørende til pasient på intensivavdelingen for nyfødte og en ansatt, som er tatt ut av jobb midlertidig.

– Det er grunn til understreke at selv om det fortsatt dukker opp nye positive tilfeller, er de berørte kun bærere av bakterien. Det er ingen alvorlig syke blant de berørte, eller negativ utvikling knyttet til disse, opplyser Universitetssykehuset i Nord-Norge.

Fortsatt gjenstår et fåtall tester. De siste testene blant de ansatte, vil foreligge om et par dager. I tillegg er det snakk om 14 barn som nå er utskrevet fra avdelingen, som blir testet hos sin fastlege.

Sykehuset beklager at smitten har rammet så mange, og sier man jobber fortløpende med smitteverntiltak for å bli kvitt bakterien så snart som mulig.

To innlagt i Bodø

Også Nordlandssykehuset i Bodø melder om at to barn er isolert med smitte, ifølge Avisa Nordland.

Det ene barnet ble overført fra Tromsø før smitten var påvist, men sykehuset kjenner ikke til smittekilden hos det andre barnet.

– Om det er noen sammenheng, vet vi ennå ikke, sier kommunikasjonssjef Randi Angelsen til NTB.

Ifølge Angelsen er det ikke noe MRSA-utbrudd på sykehuset. Det er satt i gang testing av ansatte og andre ved avdelingen.

Populært