Meny

To skadd da lettbåt falt 20 meter

To fra mannskapet på det Bahamas-registrerte tankskipet Naval Anglia ble fløyet til sykehus etter at lettbåten deres falt 20 meter da den skulle løftes opp av sjøen i Stavanger. Bilde fra 2002 da et helikopter fikk problemer på vei fra Sola til Nordsjøen kunne foreta en kontrollert nødlanding på tankskipet. Foto: Alf Ove Hansen / NTB SCANPIX Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn fra et Bahamas-registrert tankskip ble fløyet til sykehus etter at lettbåten deres falt 20 meter da den skulle løftes opp av sjøen i Stavanger.

To av mannskapet fra den 265 meter lange Navion Anglia ble tatt opp av et Sea King redningshelikopter og flyet til sykehus i Stavanger etter det voldsomme fallet ved 9.30-tiden mandag morgen.

Oljetankeren ligger i Åmøyfjorden like nord for Stavanger og de to skadde hadde vært i land med en lettbåt i embetes medfør da de skulle heises opp igjen på dekket til moderskipet. Da røk festene på lettbåten og den falt i sjøen fra stor høyde.

– En av dem om bord var en stund bevisstløs etter fallet og begge måtte fraktes til sykehus, sier operasjonsleder Tor Helge Stavik til NTB.

Ettersom oljetankeren er Bahamas-registrert har politiet konkludert med at de ikke kan gå om bord og etterforske ulykken. Skipet er slik sett utenfor norsk jurisdiksjon og underlagt regler fra Bahamas.

Populært