Meny

To stans i togtrafikken på Østlandet mandag

Togene sto på hele Østlandet etter en feil i kommunikasjonssystemene mandag formiddag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Feil i sambandet mellom togledere og tog førte til at trafikken sto i to perioder på Østlandet mandag.

Den første feilen oppsto like før klokka 10, og ble funnet og rettet etter cirka tre kvarter. Men et par timer senere oppsto samme feil igjen, og først etter to timer kunne Jernbaneverket melde at togene var i gang igjen.

Jernbaneverket meldte på Twitter klokken 13.47 at den siste feilen var rettet, men at det må påregnes store forsinkelser. NSB anslår at mellom 25.000 og 35.000 mennesker tar toget i østlandsområdet i rushperioden mellom klokken 14 og 18.

Store problemer

Pressevakt Olav Nordli i Jernbaneverket opplyser at feilen oppsto i kommunikasjonssystemet som styrer sambandet mellom togene og togleder. Ifølge Nordli er det en feil som ikke oppstår så ofte.

Togstansen gjaldt alle tog innenfor Drammen og Hamar og på Østfoldbanen, mens togene gikk mellom Skien og Drammen på Vestfoldbanen. Også Flytoget sto, og det skapte store problemer for folk som skulle ut å fly.

Mens togene sto hadde NSB problemer med å få tak i tilstrekkelig med busser og taxi, og oppfordret de reisende til å finne alternativ transport.

– Vi gjør det vi kan for å få passasjerene av gårde, og sender drosjer til de større stasjonene for å få fraktet passasjerene. Vi prøver også å få tak i busser, men det er begrenset hvor mange vi kan få tak i på så kort varsel, sa pressetalsperson Håkon Myhre i NSB til NTB i 13.30-tiden mandag.

Ikke lenge siden sist

Også i slutten av august var det store problemer i togtrafikken på Østlandet. 150 mennesker måtte evakueres fra et tog i tunnelen ved Oslo S etter en kortslutning i rushtiden fredag 26. august. Før forsinkelsene var tatt inn, rev et tog ned en kjøreledning ved Lysaker og skapte flere problemer.

Det var fjerde gang den uka det var større togproblemer i Oslo-området. Tirsdag 23. august sporet et godstog av i Drammen. Dagen etter var det en signalfeil ved Asker stasjon, og torsdagen rev et tog ned kjøreledningen samme sted.

Populært