Meny

Nytt søk etter savnet seilbåt

Hovedredningssentralen Nord-Norge leter etter seilbåten «Argo», som antas å være mellom Troms og Bjørnøya. Foto: Hovedredningssentralen Nord-Norge (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Orion-fly og redningsskøyte søker etter en savnet seilbåt som skal være på vei fra Tromsø til Svalbard.

Søket blir nå konsentrert mellom Tromsø og Bjørnøya, etter flere tips om observasjoner av seilbåter nær kysten.

Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRSN) fikk inn savnetmelding om båten klokken 18.30 lørdag kveld, og det ble søkt hele søndag uten funn. Søndag kveld ble søket innstilt på grunn av mørket, men letingen ble altså gjenopptatt mandag morgen.

– Orion-flyet vil søke mellom Tromsø og Bjørnøya. Vi har også redningsskøyte på søk, og vi har sendt ut melding på Kystradioen og Bjørnøya radio, forteller redningsleder Jakob Carlsen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til NTB. De kommer ikke til å søke mellom Bjørnøya og Svalbard mandag.

– Vi tror ikke han er kommet så langt, seier Carlsen.

Bakgrunn:  Norsk seilbåt savnet mellom Tromsø og Svalbard

Observasjoner

Søndag ble det gjort en observasjon av en seilbåt ved Ringvassøya utenfor Tromsø, men ifølge Carlsen fikk de ikke sjekket den før den var borte. Det er også gjort observasjoner av båter ved Senja og rundt Sørøya i Finnmark, som skal sjekkes ut.

Seilbåten bærer navnet Argo og er en 27 fot lang (rundt 8,5 meter) eldre seilbåt. Den dro fra Tromsø torsdag 25. august og skulle etter planen være fremme på Svalbard allerede 30. eller 31. august.

Mannen om bord er i 20-årene og bosatt i Bodø. Han skulle altså bruke fem-seks dager på overfarten.

Båtvant

Etter det Hovedredningssentralen har fått opplyst, er det verken radioutstyr eller satellittelefon om bord. Mannen hadde mobiltelefon, men den siste sikre observasjonen av båten ble gjort i 5-tiden om morgenen lørdag 27. august, rundt 65 nautiske mil nordvest for Tromsø.

Bodø-mannen kjøpte båten i Vesterålen og hadde med kjæresten sin på seilturen nordøstover til Tromsø, men seilte deretter alene til havs med kurs for Svalbard.

– Alt syntes å være i orden da kjæresten forlot båten og reiste hjem igjen, sier Ivar Bo Nilsson til NRK. – Familien er bekymret. Det er mye hav å søke i, men vi håper det beste, sier Ivar Bo Nilsson.

Populært