Meny

14 nye stillinger til politiet på Gardermoen

Ventetiden i passkontrollen har vært på opptil tre timer denne helgen. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på Gardermoen får 14 nye stillinger for å redusere ventetiden i passkontrollen, melder NRK.

Ventetiden i passkontrollen har vært på opptil tre timer denne helgen. Dessuten har bemanningsproblemene ført til at politiposten der reisende kan få utstedt nødpass, har vært stengt. Søndag var imidlertid politiposten åpen igjen.

Ti av de nye stillingene vil være på plass allerede fra mandag, mens de neste fire vil være klare i løpet av uka.

Les også: Lover ikke mer penger til politiet på Gardermoen

Uholdbar situasjon

Justisminister Anders Anundsen er ikke fornøyd med hvordan bemanningssituasjonen på Gardermoen er blitt håndtert av politiet.

– Det er en situasjon som er helt uholdbar, og som burde vært løst for lenge siden, sier han.

– Nå er vi heldigvis kommet i den situasjonen at vi på grunn av tett dialog med Politidirektoratet fra min og departementets side, får ti nye stillinger på plass på Gardermoen allerede mandag. I tillegg kommer det fire nye stillinger i løpet av uka. Det vil bidra til å løse den situasjonen som er akutt nå, sier Anundsen.

Skylder på politimesteren

Frp-statsråden er tydelig misfornøyd med måten sykdom og bemanningsutfordringer er blitt løst på av politimesteren i Øst politidistrikt.

– Det er ren ansvarsfraskrivelse. Alle politimestre vil gjerne har mer penger og bedre rammer, men det er politimesterens ansvar å prioritere i oppgaveporteføljen sin, og det går ikke an å peke på andre, sier Anundsen.

Politimester Jon Steven Hasseldal i Øst politidistrikt forstår ikke kritikken fra statsråden og mener den er uberettiget.

– Det er jeg helt uenig i. Jeg har gått ut og påpekt at det er viktig at politiets ressurser må ses på når man har så store ambisjoner og trafikkveksten på Gardermoen har vært så stor som den har vært, sier Hasseldal.

Les også: Politiet på Gardermoen: – Vi er på bristepunktet

– Vil vedvare

Politistasjonssjefen på Gardermoen, Paal Sørhagen, uttalte til NTB lørdag at de har nådd et bristepunkt. Flere ansatte ved Gardermoen politistasjon fortalte til NTB i helgen at bemanningssituasjonen er kronisk, og at det mangler 70 stillinger.

Jan Arne Kongsmo, lederen for Politiets Fellesforbunds lokallag på Romerike, er sikker på at problemene på Gardermoen vil vedvare.

– Det trengs mange flere stillinger på Gardermoen for å løse de utfordringene som Gardermoen står overfor nå og i framtiden, sier han.

Aps Hadia Tajik sa til NTB i helgen at det er justisminister Anundsens ansvar å sikre at politiet har nok ressurser. Anundsen sier situasjonen må rettes opp innenfor de rammene Stortinget har vedtatt.

Populært