Meny

Høyesterett skjerper straffene for ulvejakt

Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesterett har skjerpet straffene for flere av de fem som var tiltalt for ulovlig ulvejakt i Hedmark. Den strengeste straffen er nå satt til ett års fengsel.

Økokrim tiltalte fem menn for ulovlig jakt på ulv ved Bjørnåsen i Elverum i februar 2014. Ingen ulver ble felt, men den hovedtiltalte skjøt og drepte en ulv i Åmot en måned senere i forbindelse med jakt på rev.

Saken har nå gått gjennom hele rettssystemet. Den hovedtiltalte har fått skjerpet straffen fra ni måneder til ett års fengsel. En av de tiltalte ble frifunnet i lagmannsretten. Høyesterett opphever denne frifinnelsen.

– Lagmannsretten har utmålt for milde straffer, hensett til utviklingen i lovgivningen og Høyesteretts praksis de senere år. Allmennpreventive hensyn tilsier en streng reaksjon. Det er skjerpende at det er tale om en planlagt og organisert jakt og at forsøket gjaldt tre ulver, hvor to var et revirhevdende og ynglende par, heter det i dommen.

Populært