Meny

Familien til Kristin: – Har følt oss sikre

Se video: – Har følt oss sikre

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien til drepte Kristin Juel Johannessen ser fram til å kunne legge bort den juridiske delen av den 17 år gamle drapssaken og gå inn i en ny fase etter at en 40 år gammel mann er funnet skyldig i drapet.

– Det var godt å høre at han ble funnet skyldig. Vi hadde forventet det, men man kan aldri være sikker med en jury. Vi har følt oss sikre, men det er jo juryen som avgjør, sier Roar Juel Johannessen, faren til jenta som ble drept i august 1999.

17 år senere er en mann funnet skyldig i drapet av juryen i Borgarting lagmannsrett. Familien har fulgt den tre uker lange rettssaken tett.

– Et helvete

– Det har mildt sagt vært et helvete. Det er dette vi har jobbet fram mot, og når man står med begge beina midt i det, så må vi gjennomføre. Nå er vi tunge i hodet og tunge i kroppen, sier Johannessen.

Nå skal det utmåles straff for 40-åringen. Hans forsvarer Brynjar Meling har uttalt at den lange tiden som har gått siden drapet, bør få betydning. Kristins far er ikke enig i det.

– Vi mener jo i utgangspunktet at det er skjerpende. Dette har slitt på oss, det har nær sagt nesten ødelagt familien vår, sier han.

Familien har jobbet tett på etterforskningen etter drapet i 1999. Roar Juel Johannessen ser fram til å kunne legge bort ringpermene med opplysninger om saken.

– Nå er vi ferdige med det juridiske, nå må vi jobbe litt med oss sjøl rett og slett, sier storesøsteren til Kristin, Linda Juel Johannessen.

– Vi må begynne å tenke annerledes og holde sammen. Vi har en del å jobbe med. Dette er plutselig et punktum etter 17 år, sier faren.

Les også: 40-åring kjent skyldig i drapet på Kristin Juel Johannesen

Obdusenten: Ingen fysisk kontakt med Kristins negler

Kristin-tiltalt tilbake i retten etter 13 år

Tiltalte i Kristin-saken: – Skuffet

Mannen som er kjent skyldig i å ha drept Kristin Juel Johannesen for 17 år siden, er skuffet over juryens kjennelse.

Han har hele tiden bedyret sin uskyld, også etter at det ble kjent at hans DNA ble funnet på neglene til den drepte jenta.

Se video: Meling: – Min klient er svært skuffet

– Han står på det han har sagt hele tiden og er selvsagt skuffet over kjennelsen, sier 40-åringens forsvarer, advokat Brynjar Meling, etter at juryen i Borgarting lagmannsrett torsdag ettermiddag svarte ja på skyldspørsmålet.

Han legger til at tiltalte nok var forberedt på at juryen kunne komme fram til denne avgjørelsen.

Nå skal det utmåles straff for 40-åringen.

– Dette er jo en spesiell sak. Det er første gang vi har gjenopptakelse av en straffesak der en mann har blitt frifunnet tidligere. Spørsmålet er hvilken betydning den lange tiden som har gått, får for straffeutmålingen. Vi mener det har betydning, sier Meling.

Mannen ble dømt til tolv års fengsel i 2001. To år senere ble han frifunnet på grunn av tvil om DNA-beviset.

Les også: Aktoratets viktigste vitne forklarer seg i Kristin-saken

Kristins kropp ble flyttet etter drapet, sykkel gjemt

Populært