Meny

Ett barn til smittet av MRSA i Tromsø

Foto: Suzanne Plunkett / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er påvist MRSA-smitte hos enda ett barn på Universitetssykehuset i Tromsø. Totalt har åtte personer nå testet positivt for bakterien.

Intensivavdelingen for nyfødte ved Universitetssykehuset Nord-Norge ble onsdag stengt etter utbruddet. MRSA-bakterien er gule stafylokokker som har utviklet resistens mot alle betalaktamantibiotika. Enkelte stammer av bakterien kan i tillegg være resistente mot flere andre typer antibiotika, opplyser sykehuset i en pressemelding.

Det nye tilfellet ble påvist i en prøve torsdag formiddag. Alle de åtte innlagt på intensivavdelingen er nå testet og fire har testet positivt. Sykehuset avventer resultatet av flere prøver av ansatte og andre som har oppholdt seg på avdelingen.

Les også: UNN stenger nyfødtavdeling etter MRSA-smitte

Utbruddet ble først påvist på én pasient lørdag 27. august etter en tilfeldig prøve. I dagene siden har til sammen åtte personer som har vært tilknyttet avdelingen, testet positivt på bakterien. Dette er fem pasienter, to ansatte og én pårørende. En av pasientene ble overført til Nordlandssykehuset sist fredag, før bakterien ble påvist ved UNN.

– Det er ikke påvist noen alvorlige infeksjoner som en følge av dette, men denne type smitte må vi ta på fullt alvor. Derfor er avdelingen stengt og omfattende smitteverntiltak er iverksatt. Vi er ikke kjent med kilden til utbruddet, sier smittevernoverlege Torni Myrbakk ved UNN.

Populært