Meny

Turfølge hentet ned fra Besseggen

Jotunheimen 20060714. 7-timerstur fra Memurubu til Gjendesheim over Besseggen. Her utsikt mot Gjende vannet. Jotunheimen nasjonalpark. Foto: Berit Keilen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele gruppen på 16 personer som satt fast ved Besseggen, er hentet ned av redningshelikopteret, melder politiet i Gudbrandsdalen.

– Alle er nå nede på Gjendesheim og i god behold. Det er ikke behov for legehjelp, og det er ikke meldt om noen utfordringer i redningsaksjonen, opplyser Arne Gunstad ved redningssentralen til politiet i Gudbrandsdalen til NTB.

Ingen fare

Det var et følge med 16 personer, seks av dem bevegelseshemmede, som fikk problemer på turen over Besseggen. Både luftambulansen og et redningshelikopter fra Rygge måtte gi opp forsøket på å hente ut gruppen onsdag kveld på grunn av dårlig vær. De fikk imidlertid sluppet ned utstyr til følget som måtte overnatte ved Bessvatnet på østsiden av Besseggen.

Turen var i regi av DNT Drammen og Omegn og Telemark Turistforening og ifølge daglig leder Simon Torgersen var det ingen form for fare.

– Jeg har snakket med turfølget i dag tidlig, og det er bra vær i området. Alle har sovet litt i natt, og det er god stemning i gruppen, sier Torgersen.

Torsdag formiddag ble gruppen ble hentet ned i to omganger av et Sea King-helikopter.

Tredagers tur

Turen var tilrettelagt for bevegelseshemmede, og slike turer har vært arrangert i DNT gjennom flere år, ifølge Torgersen.

– Denne turen har vært planlagt over lang tid. Alle risikovurderinger og planverk rundt turen er godt ivaretatt. Planen var å bruke tre dager over Besseggen, men i går kveld ble et av teltene ødelagt, og deltakerne var slitne. Våre erfarne turledere tok en avgjørelse om å be om hjelp i en så tidlig fase at det ikke oppsto noen form for fare, sier Torgersen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus