Dop til 1552 års misbruk, fikk 3 år og 9 måneder i fengsel

Her blir nordmannen arrestert i Thailand i februar 2016. Nå er han dømt til 3 år og 9 måneders fengsel for dopingimport.
Her blir nordmannen arrestert i Thailand i februar 2016. Nå er han dømt til 3 år og 9 måneders fengsel for dopingimport. Foto: Politiet

Den siste bakmannen i politiets «Operasjon Gilde» har tilstått og fått sin dom. I tillegg til fengsel fikk «Corleone» inndratt over 1 million kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen var 130 personer siktet i trondheimspolitiets «Operasjon Gilde». For en knapp uke siden ble den omfattende dopsaken avsluttet med et rettslig avhør og tilståelsedom.

Bakmannen, en 34 år gammel mann fra Kongsberg, fikk inndratt 1.250.000 kroner av en anslått fortjeneste på 2 millioner kroner, og ble idømt fengsel i 3 år og 9 måneder.

I dommen fra Sør-Trøndelag tingrett 26. august fremkommer det at han fra 2007 til 2011 importerte store mengder dop til Norge.

Doping nok for 1552 år

Påtalemyndighetene illustrerte omfanget ved å si det ville være nok dagsdoser til å dekke et misbruk «i overkant av 1552 år».

Les også: 31 dopingtatte utøvere tok medalje i Rio

34-åringen, som kalte seg «Corleone» på nettet, ble trukket inn i saken i 2007, men politiets etterforskning av det kriminelle nettverket avdekket at flere menn i Trondheim innførte, produserte og solgte dopingmidler fra 2003.

Kongsberg-mannen ble dømt for å ha importert dop fra Kina via internett. Varene ble sendt til via England til Sverige hvor han selv plukket opp forsendelsene med ulike virkestoff.

Deretter ble dopingmidlene sendt med posten i Norge til mottakerne.

Flyttet til Thailand

I 2008 flyttet han til Thailand og en kompis av ham overtok jobben med å hente pakkene i Sverige. Kommunikasjonen mellom ham og andre gikk via en kryptert epost-server i Canada.

Les også: Seks tatt for doping på treningssenter

Våren 2015 ba politiet i Trondheim han om å komme til Norge for et avhør om sin rolle i den ulovlige importen, uten resultat. I august i fjor gjorde politiet han oppmerksom - via epost - om at passet var kansellert , og at han var internasjonalt etterlyst.

2. februar i år ble han pågrepet sør i Thailand, og sendt til Norge etter ti dager.

Personvernpolicy