Nødnett dekker ikke Trolltunga

Det har vært en rekke redningsaksjoner ved Trolltunga den siste tiden, men det nye nødnettet når ikke opp til det populære turmålet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens turistene har mobildekning og kan dele bilder fra den populære klippeformasjonen, kan ikke nødetatene bruke sitt kommunikasjonsnett ved «tunga» som stikker ut over Ringedalsvatnet, skriver Bergens Tidende.

– Jeg stusser på at det ikke ble sørget for nødnett-dekning samtidig som telefon-basestasjonen ble satt opp, sier områdeleder Bjørn Arild Fjeldsbø i Røde Kors Hjelpekorps. Hans folk har hatt 21 oppdrag ved Trolltunga hittil i sesongen.

Lensmann Terje Kvalvik sier spørsmålet har vært tatt opp flere ganger. Direktoratet for nødkommunikasjon (DNK), som har ansvar for nødnettet, er nå i gang med å finne ut hva det vil koste å få dekning ved attraksjonen som tiltrekker seg nesten 100.000 besøkende i løpet av sesongen.

Pressevakt Tina Kjensli Dyrseth i direktoratet sier de håper å vite mer i løpet av et par uker. Hun legger til at kostnaden vil avhenge av om det er mulig å bruke eksisterende infrastruktur.

Personvernpolicy