Lokalsamfunnet preget etter at 13-åring falt i sjøen i Vesterålen

Den lille båten som var involvert i ulykken, ble tauet til land. Foto: Kolbjørn Hoseth Larssen (NTB scanpix)
Den lille båten som var involvert i ulykken, ble tauet til land. Foto: Kolbjørn Hoseth Larssen (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kriseledelsen i Hadsel kommune har invitert alle berørte til en samling på Sandnes skole fredag kveld, etter at en 13 år gammel gutt ble hentet opp av sjøen ved Stokmarknes i Vesterålen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gutten fikk livreddende førstehjelp, men tilstanden hans er foreløpig ikke kjent. Ordføreren i Hadsel, en liten kommune med i overkant av 8.000 innbyggere, uttaler imidlertid at ulykken har preget bygda sterkt.

– Dette er en alvorlig ulykke, og vi har ønsket å invitere til et slikt møte for å gi informasjon til innbyggerne. Dette er en liten plass, der alle kjenner alle. Mange var vitner til ulykken og vi ønsker å nå de som behøver å snakke om det som har skjedd , sier ordfører i Hadsel, Siv Dagny Aasvik til NRK.

AMK ble varslet om ulykken klokken 16.20 fredag ettermiddag. Gutten falt i sjøen fra en motorbåt.

– Gutten var alene i en liten båt da han falt i vannet. Folk på land varslet politiet, og en kamerat kom til og fikk hentet ham opp fra vannet og tatt ham til land, sier operasjonsleder Grete Birkeland hos politiet i Harstad til NTB.

Inne på land ventet helsepersonell, som måtte starte livreddende førstehjelp på gutten. Gutten ble fløyet til sykehus i Tromsø. Det er ikke kjent hvor lenge gutten ble liggende under vann.