Politi-støtte til Sp-forslag om å legge ned POD

Politiets Fellesforbund har stor forståelse for Senterpartiets forslag om å avvikle Politidirektoratet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Politiets Fellesforbund har stor forståelse for Senterpartiets forslag om å avvikle Politidirektoratet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Senterpartiet åpner i utkastet til nytt partiprogram for å legge ned Politidirektoratet (POD) for å få flere operative politifolk. Forslaget vekker forståelse hos Politiets Fellesforbund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er for voldsomt å gå for nedleggelse uten forbehold, men vi mener at Politidirektoratet sin rolle bør vurderes, sier PF-leder Sigve Bolstad.

I en artikkel forbundets egne nettsider fastslår Bolstad at han deler Senterpartiets bekymring.

– Politidirektoratet leverer ikke ute i distriktene. Målet deres var at skulle bli et bedre nærpoliti, ikke et fjernpoliti. De ulike politidistriktene sultefores stadig mer. Vi ser ofte mediesaker der brannvesenet må håndtere politioppgaver. Nå må Politidirektoratet snart ta inn over seg at hvis politiet skal levere så må det flere folk til ute i lokalmiljøene, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus