Dømt for å ha skutt jaktkamerat under elgjakt

En mann er dømt for å ha skutt sin jaktkamerat i ryggen under elgjakt Sør-Trøndelag i fjor. Foto: Gorm Kallestad / NTB SCANPIX.
En mann er dømt for å ha skutt sin jaktkamerat i ryggen under elgjakt Sør-Trøndelag i fjor. Foto: Gorm Kallestad / NTB SCANPIX. Foto: NTB scanpix

En mann i 60-årene er i Inntrøndelag tingrett dømt til 60 dagers betinget fengsel etter en jaktulykke i Snillfjord i 2015. Mannen skjøt sin jaktkamerat med ei rifle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordtrønderen må også betale over 100.000 kroner til jegeren som ble skutt på, melder NRK. I tillegg fradømmes han retten til å drive jakt og fangst i fem år framover.

Den andre jegeren ble truffet i ryggen da ulykken fant sted under elgjakt i Sør-Trøndelag i september i fjor. Mannen i 60-årene trodde han hadde skutt mot en elg, men det var kameraten som i stedet ble truffet. Resultatet var blant annet blødninger i lever og lunge og et sprengt ribbein.

Den dømte mannen har innrømmet at han skjøt og traff jaktkameraten ved et uhell, men erkjenner ikke at det var en grov uaktsom handling, noe han var siktet for.

Personvernpolicy