Stavanger-mann i retten for netthets

Politiet i Stavanger ser alvorlig på hatefulle ytringer på Facebook. Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix
Politiet i Stavanger ser alvorlig på hatefulle ytringer på Facebook. Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

 «Spreng bussen», skrev Stavanger-mannen på Facebook om en buss med 60 asylsøkere i Sverige. Politiet rykket ut og fant våpen hjemme hos 49-åringen. I oktober må han møte i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen må svare for hatefull ytring og uansvarlig omgang med våpen. Han vedtok et forelegg på 15.000 kroner, men vedkjenner kun å ha ytret seg hatefullt. Dermed må han møte i Stavanger tingrett 7. oktober og svare for begge punkter, skriver Rogalands Avis.

Det var i slutten av oktober i fjor mannen logget seg inn på en åpen Facebook-gruppe kalt Norge vårt fedreland. I Sverige hadde syriske asylsøkere nektet å gå av en buss utenfor et mottak i Dalarna, angivelig fordi det lå for langt borte fra butikker, lege og skole.

– Spreng bussen, skrev 49-åringen, etterfulgt av et sint fjes, seks bomber og fire ølkrus.

Mannen ble pågrepet, med følgende begrunnelse fra politiadvokat Øyvind Haukland til Rogalands Avis:

– Politiet reagerer sterkt på at slike ting skrives og at det er gjort på en åpen Facebook-side, og vi syns at det er riktig at det blir rettet et søkelys mot at slikt ikke er greit.

Personvernpolicy