Trønder terrorsiktet av PST

En 32 år gammel etnisk norsk mann fra Verdal er pågrepet og siktet for deltakelse ekstremistgruppen IS. Mannen ble tirsdag utlevert fra Tyrkia til Norge, melder TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 32 år gamle konvertitten reiste fra Norge til Syria i 2014 etter å ha forsvunnet fra psykiatrisk behandling. Han ga senere gitt livstegn fra seg fra IS-hovedstaden Raqqa i Syria.

I juni i år krysset han grensen til Tyrkia og ble pågrepet av tyrkiske myndigheter.

Han har sittet fengslet i byen Gaziantep fram til han ble utlevert til Norge. Mannen er en av tre trøndere som reiste til Syria.

– Politiets sikkerhetstjeneste (PST) pågrep tirsdag kveld en mann. Han er norsk borger i 30-årene, og er siktet for deltakelse i en terrororganisasjon. Han har en tid sittet fengslet i Tyrkia og ble i går returnert til Norge ledsaget av tjenestemenn fra PST og pågrepet ved ankomst. Vedkommende vil bli fremstilt for varetektsfengsling en av de nærmeste dagene, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til TV 2.

Les også: PST mottar ukentlig tips om forhold på asylmottak

De to første som dro var et par, en kvinne fra Verdal og en mann fra Levanger. Begge var i 20-årene. Mannen, som nå er utlevert fra Tyrkia, var en bekjent av paret og dro noe senere. Mannen fra Levanger skal ha blitt drept i Syria.

Fem personer i Norge er så langt dømt for deltakelse i terrorgruppa Islamsk Stat. Flere sitter i varetekt, og det er ventet at rettssakene deres vil bli gjennomført i løpet av høsten. Totalt har rundt 90 personer reist fra Norge for å slutte seg til terrorgruppa Islamsk Stat.

Les også: PST mener terrorsiktet Aker-ingeniør lagde rakettvåpen-manual

Personvernpolicy