Kvinnelig ansatt funnet død på hotell i Jotunheimen

De ansatte ved Bygdin Fjellhotell i Jotunheimen fikk tirsdag krisehjelp etter at en ung kvinnelig kollega ble funnet død samme morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en 22 år gammel utenlandsk kvinne som ble funnet død på det tradisjonsrike fjellhotellet i Jotunheimen. Politiet etterforsker saken for å finne ut om hun er utsatt for noe kriminelt eller ikke.

Politiet fikk melding om saken ved 8.30-tiden tirsdag, ifølge Innlandet politidistrikt. Kvinnen ble funnet av kolleger i et TV-rom som de ansatte bruker, skriver VG.

– Hun ble funnet inne på hotellet og ble erklært død på stedet, sier politiadvokat Hilde Skinstad til NTB.

Det var ifølge politiet omstendigheter rundt funnet som gjorde at det ble iverksatt etterforskning. Dødsfallet betegnes som mistenkelig – noe som er vanlig praksis når ikke dødsårsaken er klar. Kripos skal ikke være tilkalt for å bistå lokalt politi i etterforskningen.

Den døde vil bli obdusert for å klarlegge dødsårsaken. Ingen er pågrepet i saken.

– Illebefinnende

– Vi har sett på det som et illebefinnende, for hun har ingen ytre skader, sier daglig leder ved hotellet, Per Otternes, til Oppland Arbeiderblad.

I alt 20 ansatte jobber for tiden ved hotellet, og et kriseteam fra kommunen bidro tirsdag til at de ansatte skulle få bearbeide det som hadde skjedd.

– Det er en stor gruppe ungdommer her fra forskjellige land som kjenner hverandre godt gjennom jobb her i sommer. De har mange tanker og følelser rundt det som har skjedd, men det går nok litt tid før de tar det inn over seg, sier helsesøster Tine Lajord i Vang kommune til NRK.

Ifølge Per Otternes ble kvinnen i begynnelsen av 20-årene funnet livløs ved 7-tiden om morgenen. Brannvesen med hjertestarter og ambulanse ble tilkalt, men kvinnens liv sto ikke til å redde.

– Trykket stemning

Den døde er sendt til obduksjon. Krimteknikere var tirsdag ettermiddag på stedet, og flere gjester skulle avhøres. Det skal være om lag 20 gjester på hotellet.

Otternes beskrives stemningen blant de ansatte som trykket etter dødsfallet, men fastholder overfor NRK at driften av hotellet vil gå som normalt i dagene fremover.

Bygdin Fjellhotell ligger 1.065 meter over havet ved innsjøen med samme navn, rundt 12 kilometer nord for Beitostølen på Valdresflya. Dets historie strekker seg tilbake til 1897.

Personvernpolicy